شهرستان ها

۲۱۰ هزار موقوفه در کشور وجود دارد

سمنان- معاون امور مجلس و استان‌های سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در سازمان اوقاف بیش از ۲۱۰ هزار موقوفه با یک و نیم میلیون رقبه در اختیار داریم که این سرمایه بسیار بزرگی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اوقاف سمنان، حجت الاسلام سید ناصرالدین نوری زاده در آئین تکریم مدیرکل پیشین و معارفه مدیرکل جدید اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در شبستان اعظم حرم مطهر حضرت یحیی (ع) سمنان بیان کرد: وقف یکی از نهادهای اثرگذار در حوزه‌های مختلف و یکی از سرمایه‌های ماندگار و جاودانه ای است که ریشه در باورها و اعتقادات مردم و واقفان خیراندیش دارد و تلاش دارد جهان را عاری از فقر و جهل و تبعیض و گرفتاری‌های موجود در جوامع سازد.

وی افزود: امروز در سازمان اوقاف بیش از ۲۱۰ هزار موقوفه با یک و نیم میلیون رقبه در اختیار داریم که این سرمایه بسیار بزرگی است.

معاون امور مجلس و استان‌های سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه سه مؤلفه مهم منابع مالی، منابع انسانی و داشتن طرح و برنامه سرمایه‌های هر سازمان است تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه منابع سرشاری در اختیار دارد که این منابع ریشه در اعتقادات مردم مؤمن کشورمان دارد.

نوری زاده با بیان اینکه سازمان اوقاف امانت‌دار واقفان خیراندیشی است که این موهبت خدادادی را برای کسب رضایت خالق در اختیار مخلوق قرار می‌دهد، افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه مالی یک نهاد مستقل است، زیرا منابعش یک منابع پایداری است که متکی به جایی نیست و جز اموالی است که مردم با اعتقاد خودشان در اختیار این مجموعه قرار داده‌اند تا به عنوان امانت داری صدیق در مسیر نیات تعیین شده از سوی آنها هزینه نماید.

وی با اشاره به افزایش مشهود بهره‌وری موقوفات در سنوات اخیر تصریح کرد: اگر این منابع و املاک در اختیار افرادی که امانت‌دار نیستند قرار بگیرد و یا مدیرانی که توان اداره آنها را ندارند، مسئولیت مدیریت این منابع را عهده‌دار شوند همه این منابع از بین خواهد رفت.

معاون امور مجلس و استان‌های سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه در گذشته و در دوران طاغوت، موقوفات مورد تعرض قرار گرفته‌اند، تاکید کرد: با استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی به شدت با پدیده شوم موقوفه خواری برخورد شد و جلوی دست درازی به موقوفات گرفته شد و در کنار این مهم، بحث شناسایی موقوفاتی که مورد دست درازی قرار گرفته بود در دستور کار قرار گرفت.

نوری زاده تصریح کرد سومین مؤلفه در مدیریت داشتن طرح و برنامه است و یکی از مهم‌ترین اتفاقات سال‌های اخیر در سازمان اوقاف و امور خیریه گذر از مدیریت از شیوه سنتی و استفاده از شیوه‌های نوین مدیریت بر بستر سامانه‌های الکترونیکی و بر مبنای برنامه‌های ابلاغی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت است.

وی افزود: ما در هر منطقه مشکلات و آسیب‌های خاص خود را داریم و باید با توجه به آمایش سرزمین مشکلات هر منطقه احصا شده و با استفاده از ظرفیت وقف تلاش کنیم موقوفات جدیدی برای حل و فصل مشکلات آن منطقه ایجاد نمائیم. همچنین مهمترین سرمایه سازمان اوقاف و امور خیریه مانند همه سازمان‌ها اعتماد ملی است و اگر خدای ناکرده این اعتماد ملی به واسطه ندانم کاری‌ها آسیب ببیند دیگر قابل جبران نخواهد بود.

معاون امور مجلس و استان‌های سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: سازمان اوقاف باید به این منبع بیشتر از منابع دیگر توجه کند زیرا همه سرمایه ما متکی به اعتماد مردم است و بنابراین شفاف سازی، گزارش دهی و اطلاع رسانی پیوسته جز اولویت‌های اصلی ما در سازمان اوقاف و امور خیریه است.

نوری زاده با بیان اینکه بیش از ۸۳۰ نیت از وقف‌نامه‌ها در سطح کشور احصا شده است، گفت: واقفان خیراندیش، با نگاه ریزبینانه‌ای که به جامعه خود داشته‌اند نیات متنوعی در حوزه‌های خیرات و مبرات، عزاداری، علمی، پژوهشی، اجتماعی، رفع آسیب‌های اجتماعی و … را در وقف‌نامه‌های خود گنجانده‌اند و به حمدالله امروز با رویکرد جدیدی که در حوزه سرمایه‌گذاری در سازمان وجود دارد به نیازهای جامعه در حوزه‌های دانش بنیان حوزه اقتصاد و در حوزه سلامت وسایل و تجهیزات پزشکی در حوزه کشاورزی صنعت معدن تجارت در حوزه موضوعات پژوهشی توجه ویژه‌ای می‌شود.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا