جامعه

آزادی خرمشهر نقطه عطف دفاع مقدس در حوزه‌های نظامی و اقتصادی بود

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: عملیات آزادسازی خرمشهر نقطه عطف دفاع مقدس بود و بر حوزه‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی تاثیرگذار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید اوحدی امروز ۳ خرداد در چهاردهمین کنگره ملی تجلیل از ایثارگران که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی و سالروز فتح خرمشهر گفت: عملیات الی بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود.

وی افزود: با وجود تمام استحکامات ارتش عراق و توان نظامی بسیار پیشرفته موجود در منطقه، در عملیات بیت‌المقدس بیش از ۵ هزار کیلومتر مربع آزاد شد. این عدد در مقیاس تاریخ دفاع‌مقدس بسیار بزرگ و افتخارآمیز است و هیچ‌کس در عراق و دنیا تصور چنین پیروزی را توسط نیروهای ایرانی نداشت.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: موضوع خرمشهر برای عراقی‌ها و حامیان آنان حیثیتی بود، اما شکستی که به عراق تحمیل شد بی‌سابقه بود و بیشترین تعداد نیروهای عراقی در این عملیات به اسارت درآمدند. در حوزه سیاسی نیز پیروزی خرمشهر خط بطلانی بر نظریات حزب بعث و صدام کشید. صدام و حامیانش به دنبال تغییر معادلات منطقه بودند اما حماسه رزمندگان ایرانی این طرح‌ها را ناکام گذاشت.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران عملیات آزادسازی خرمشهر را بر حوزه اقتصاد نیز تأثیرگذار دانست و گفت: بندر خرمشهر بزرگترین گمرک ایران و از بنادر مهم ایران بود و آزادی خرمشهر مجدداً این ظرفیت را در اختیار کشورمان قرار داد.

اوحدی افزود: امروز ممکن است برای نسل جوان سوال شود که چرا بعد از آزادی خرمشهر جنگ به اتمام نرسید، صدام با قلدری به دنبال براندازی حکومت ایران بود تا به نوعی خود را به عنوان ژاندارم منطقه تبدیل کند و در چنین شرایطی امکان مصالحه و آتش‌بس بین ایران و عراق وجود نداشت. صدام در تمام مراحل مشغول توطئه علیه کشورمان بود و حتی پس از امضای قطعنامه ۵۹۸ نیز به این توطئه‌ها ادامه داد و امکان صلح با چنین رژیمی در آن مقطع وجود نداشت.

وی تأکید کرد: در سالروز عملیات الی بیت‌المقدس می‌بینیم که دفاع در فلسطین اشغالی همچنان جریان دارد و صهیونیست‌ها برای پایان درگیری‌ها التماس می‌کردند و بدون شک پایان این مسیر با پیروزی ملت فلسطین همراه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سیاست‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: سیاست فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال گذشته تجلیل از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران بود و در سال ۱۴۰۰ مبتنی بر تقدیر از جانبازان گرانقدر است.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفعلی شکری نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم تصریح کرد: فتح خرمشهر باعث ایجاد شادی در بین مردم آزادی‌خواه و مستضعفان در نقاط مختلف دنیا شد. مرزها مانع گسترش اندیشه و تفکر نمی‌شود و اگر انسان‌ها برای خدا مجاهدت و ایستادگی کنند، خداوند پیروزی را نصیب آن‌ها می‌کند و عزت و سربلندی شامل حال آنان می‌شود.

وی افزود: در دوران دفاع مقدس و فتح خرمشهر چندین نسل در میدان حضور داشتند و دست در دست هم در راه خدا جنگیدند و پیروزی را کسب کردند و این اتفاق باید برای همه ما درس و سرمشق باشد. وقتی آن مجاهدان به فرمان امام خمینی (ره) گوش دادند و تمام وجود خود را در اختیار خداوند قرار دادند، خداوند نیز ترس را در دل دشمنان ایجاد کرد و باعث شد شکستی بسیار بزرگ را متحمل شوند که باعث سرشکستگی تمام حامیان صدام در جهان شد.

سردار مرتضی قربانی از فرماندهان دوران دفاع مقدس نیز طی سخنانی به بیان خاطراتی از فتح خرمشهر و دوران دفاع مقدس پرداخت.

آیت‌الله ناصری نماینده ولی‌فقیه در استان یزد و امام جمعه شهر یزد، آیت‌الله شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان و امام‌جمعه خرم‌آباد، آیت‌الله قریشی نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان غربی و امام‌جمعه ارومیه و سردار خادم‌الشهدا از فرماندهان دفاع مقدس در خوزستان نیز در این مراسم به صورت ویدئوکنفرانس به سخنرانی و بیان نکاتی در خصوص سوم خرداد روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی و سالروز آزادی خرمشهر پرداختند.

سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: این کنگره با رویکرد تجلیل از جانبازان و به صورت ویدئوکنفرانس با حضور تمام استان‌ها برگزار می‌شود.

در این کنگره از آزاده سرافراز و جانباز «مهدی طحانیان»، جانباز گرانقدر «داود نارنجی‌نژاد»، جانباز بزرگوار «علیرضا کریمی»، جانباز گرانقدر «صفت الله حسینی»، جانباز گرامی «احمد بیگلر»، جانباز گرانقدر «محمود مرندی»، جانباز بزرگوار «ایرج فریدیان» و جانباز سرافراز «سیدمحمد مدنی» تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

خبرگزاری مهر

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا