جامعه

اگر وضعیت سوخت اصلاح نمی‌شد کلان شهرها قابل سکونت نبودند

رییس سازمان محیط زیست گفت: اکنون بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت استاندارد تولید می شود و اگر وضعیت سوخت ما امروز مثل ۴ سال پیش بود، شهرها قابل سکونت نبود.

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری صبح امروز در نشست خبری هفته محیط زیست در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، در خصوص مساله عدم وفای به قولش برای حل معضل آلودگی هوا در مدت کمی پس از قبول مسئولیت در سازمان محیط زیست گفت: این مساله قابل حل است و نمی‌توانیم بدون پرداخت هزینه مساله را حل کنیم، مشکل آلودگی هوا قبلاً به دلیل وارونگی هوا بود و ما می‌توانستیم با یک ساعت و نیم خاموشی در تهران آلودگی هوا نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه دیگران برای محیط زیست تصمیم می‌گیرند، افزود: برای جبران ۵ هزار مگاوات کسری باید دو تا سه ساعت خاموشی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه آلودگی ازن جدید است، گفت: ولی وقتی شاخص‌های جدید از سوی سازمان بهداشت جهانی آمد محیط زیست هم اعمال کرد.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر، ۸۰۰ پمپ بنزین طرح کهاب را پیاده کرده‌اند، گفت: ما در سال ۹۲ صفر لیتر سوخت استاندارد داشتیم و اکنون بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت استاندارد تولید می‌شود و سوخت کمتر از یورو ۴ نداریم. اگر وضعیت سوخت ما امروز مثل ۴ سال پیش بود، شهرها قابل سکونت نبود.

به گفته کلانتری استانداردهای صنعت خودرو به سرعت سوخت تغییر نکرده است و وزارت صنعت هم به تازگی دبه درآورده و می‌گوید، امکان تولید یورو ۶ نداریم.

وی درباره هزینه کرد ۴۵۰ میلیون دلار یورو اعتبار برای مقابله با گرد و غبار گفت: درباره گرد و غبار خارجی کاری از دستمان ساخته نیست و درباره منشأ داخلی مراکز را شناسایی کردیم و مشخص شد، ۳۰ میلیون هکتار یعنی نزدیک ۱۸ درصد وسعت کشور گرد و غبارخیز است و با توجه به جمعیت در معرض تهدید با اولویت تجمع جمعیتی، برنامه ریزی کرده‌ایم.

وی افزود: تقریباً خوزستان گرده و غبارهای ۱۰ یا ۵ سال پیش را ندارد و آلایندگی و غبار از خارج کشور وارد می‌شود.

رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: ۴۵۰ میلیون دلار بخشی از اولویت‌ها را تأمین کرده است و باید معادل این عدد بازهم تخصیص داده شود اما بهترین راه حل قرق کردن مناطق است چون خسارتی که چرای مفرط به کشور زده از جنگ تحمیلی بیشتر است.

وی افزود: اگر ارزش ذاتی خاک را کنار بگذاریم، جا به جایی خاک‌های فرسوده شده و برگرداندن به جای اصلی سالیان سال زمان می‌برد.

کلانتری با اشاره به اینکه کل تولیدات گوشت ما از سوی عشایر ۲۰۰ میلیون دلار است، ابراز داشت: اینکه به دنبال تولید به هرقیمتی باشیم تصمیم گیری احساسی است و باید به منبع تولید گرد و غبار برسیم.

وی خاطرنشان کرد: بزرگترین عامل گرد و غبار چرای مفرط و خشکسالی است. در محیط زیست هیچ مساله محرمانه‌ای نداریم. حتی تأخیر در ارزیابی‌ها که دلایل اعلام نشده بود به مدیران گفتم اگر اطلاعات ارائه نشود سر کار نیایند.

خبرگزاری مهر

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا