جامعه

بهترین روش مواجهه با مشکلات زندگی


روانشناس گفت: در مواجهه با رنج‌ها و مشکلات کافی است به یاد بیاریم که در زندگی خود از چه نعمت‌هایی برخورداریم و نکات مثبت زندگی خود را در یک کاغذ یادداشت کنیم.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، سیده معصومه طباطبایی، روانشناس  در شبکه 5 سیما از مولفه‌ها و ویژگی‌های آرامش روان و درس‌های آموزنده‌ زندگی حضرت سیدالشهدا، امام حسین علیه السلام برای رسیدن به آرامش، سخن گفت. 

طباطبایی گفت: در مورد واقعه عاشورا نگاه‌های متفاوتی وجود دارد که ما امروز می‌خواهیم آن را از جنبه خلق آرامش بررسی کنیم. می‌خواهیم یاد بگیریم که چطور می‌توانیم با الگوگیری از این واقعه تاریخی، آرامش را در زندگی مدرن خود بیابیم. 

وی افزود: با نگاهی دقیق به واقعه عاشورا درمی‌یابیم که کلیدی‌ترین ویژگی آن، توحید باوری است. به نقل از امام سجاد (ع)، با نزدیک شدن به لحظه شهادت، چهره امام حسین هر لحظه برافروخته‌تر و شاداب‌تر می‌شد. در مقایسه با ما که هر نوع ناآرامی می‌تواند باعث سلب آرامش‌مان شود، امام حسین (ع) چگونه در سخت‌ترین لحظات، این چنین آرام بودند؟ 

این روانشناس تصریح کرد: در واقعه عاشورا شاهد این هستیم که امام حسین (ع) و تمام یارانشان، در پی هر اتفاقی حضور خدا را پیدا می‌کردند. همین توحید باوری بود که توانایی مواجهه با سخت‌ترین اتفاقات را به آنها می‌داد. 

وی ابراز کرد: ما عادت داریم که به قضایا از دیدی یک‌جانبه نگاه کنیم. بعضا فراموش می‌کنیم که در پس همه سختی‌ها اتفاقی والاتر در انتظارمان است؛ مانند مادری که نه ماه سختی را تحمل می‌کند تا به هدفی زیبا دست یابد، یا بیماری که سختی یک عمل جراحی را تحمل می‌کند تا به نعمت سلامتی دست یابد. 

طباطبایی اظهار داشت: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که خداوند انسان را در سختی آفریده است. جریانات زندگی ما در هم تنیده است. وقتی ما به آنها با دیدی تک‌بعدی و مقطعی نگاه می‌کنیم و مشکلات خود را به هویت خود تعمیم می‌دهیم، نمی‌توانیم آرامش داشته باشیم. 

این روانشناس گفت: در مواجهه با رنج‌ها و مشکلات کافی است به یاد بیاریم که در زندگی خود از چه نعمت‌هایی برخورداریم و نکات مثبت زندگی خود را در یک کاغذ یادداشت کنیم. در ادامه لازم است که آن مشکل را از جوانب مختلف بسنجیم که آیا توانایی حل آن را داریم؟ اگر حل آن مشکل از عهده ما خارج است، باید آن را بپذیریم و اگر می‌توانیم آن را حل کنیم، عزم و اراده خود را برای مواجهه با آن بیشتر کنیم. 

پایان پیام/


آگهی
دکمه بازگشت به بالا