فرهنگ

نبود نیروی انسانی ۱۳ کتابخانه خوزستان را به تعطیلی کشاند

اهواز- سرپرست نهاد کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: این استان ۲۰۷ باب کتابخانه دارد که ۱۳ کتابخانه آن به دلیل نداشتن نیرو تعطیل هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس حسین زاده ظهر امروز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته کتاب یکی از شاخصه‌های سنجش توسعه هر کشور را میزان توجه مسئولان آن کشور به فرهنگ و به خصوص کتاب و کتابخوانی دانست و اظهار کرد: از این منظر اگر نگاهی به سیر تاریخی کتاب و کتابت کنیم آنچه از گذشته دور به دست ما رسیده کتاب است و اکنون که با کتاب‌های دیجیتال سروکار داریم، همه اینها جایگاه انتقال اندیشه برای بشر هستند.

سرپرست نهاد کتاب خانه‌های عمومی خوزستان ادامه داد: در کلام بزرگان ما از جمله مقام معظم رهبری دغدغه مند بودن خود را در نشست‌های مختلف نشان دادند و تاکید داشتند که وضعیت کتاب و کتابخوانی باید در کشور بهتر از اینها شود که این دغدغه داشتن، کار مسئولان فرهنگی استان را سخت می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر در خوزستان صحبت از حوزه فرهنگ شود نوک پیکان تنها به سمت چند دستگاه خواهد رفت، تصریح کرد: البته نهاد خانواده و وزارت آموزش پرورش نیز دخیل هستند اما دستگاه‌های فرهنگی که قانون گذار برای آنها تکلیف مشخص کرده مانند نهاد کتاب خانه‌ها، وزارت ارشاد، حوزه هنری، معاونت فرهنگی شهرداری و سایر ارگان‌ها که باید مورد توجه قرار بگیرند.

حسین زاده با اشاره به تأسیس نهاد کتاب خانه‌ها در ۱۷ سال گذشته بیان کرد: یکی از شاخصه‌های نهاد، استخدام‌های تخصص محور و جوان است که نیروهای استان نیز متخصص و جوان هستند، ۷۰ درصد نیروها با رشته‌های کتابداری مشغول به فعالیت هستند؛ نهاد کشور با بدنه جوان و برنامه‌ریزی، نگاه خاصی به حوزه کتاب و کتابخوانی دارد.

وی، تعداد کتاب خانه‌های کشور را سه هزار و ۵۶۷ باب برشمرد و گفت: از این تعداد ۲۰۷ باب کتابخانه فعال در خوزستان است که ۱۳ باب آن بنا به دلایلی از جمله نداشتن نیروی انسانی تعطیل هستند که سعی می‌شود به چرخه کتاب خانه‌ها بازگردند و تاکید ما بر استخدام نیروی بومی همان منطقه است که به دنبال مجوز آن هستیم.

حسین زاده به نرم افزار «سامان» نهاد اشاره کرد و افزود: کلیه کتاب‌های موجود در کتاب خانه‌های استان و روند امانت‌ها نیز در این سامانه وجود دارد که کمک‌های زیادی به ما کرده است.

وی با تاکید بر اینکه نهاد کتاب خانه‌ها برنامه محور است، بیان کرد: در این چند سال اخیر رقیبان کاذب از جنس فناوری و فضای مجازی برای ما به وجود آمده که باید بستر آن را شناسایی و به خوبی از آن استفاده کنیم که نهاد در حال برنامه‌ریزی است تا از این بستر به خوبی استفاده کند.

راه اندازی بخش ناشنوایان در کتابخانه مرکزی

وی به برنامه‌ها و خدمات نهاد کتاب خانه‌های خوزستان اشاره کرد و گفت: برگزاری برنامه‌های کودک محور، توسعه خدمات خاص که چهار بخش برای نابینایان است و در تلاش هستیم تا در کتابخانه مرکزی بخش ناشنوایان نیز راه اندازی شود؛ همچنین برگزاری رویدادها برای تبدیل کتاب خانه‌ها به پایگاه‌های اجتماعی، محافل علمی، ادبی، قرآنی و هنری مانند محفل قیصر امین پور برگزار شده است.

سرپرست نهاد کتاب خانه‌های خوزستان با اشاره به بیماری کرونا عنوان کرد: فضای کتاب خانه‌ها به سمتی رفت که امکان برنامه حضوری وجود نداشته است و به این پی بردیم باید تغییر رویه داشته باشیم و به فضای مجازی بیشتر بپردازیم به همین علت در حال طرح ریزی کتابخانه دیجیتال هستیم که می‌تواند در بخشی از این نقیصه، نقش آفرینی کند.

راه اندازی طرح ایمَک

وی از راه اندازی طرح خلاقانه‌ای «ایمَک» برای خدمات کتابخانه ای خبر داد و تشریح کرد: ایمَک نام اختصاری رساندن یار مهربان به مردم است که در کشور به پیک کتاب شهرت دارد و تلاش می‌شود تا منابع اطلاعاتی را به شکل عادلانه به دست مردم برسانیم.

حسین زاده به برگزاری یازدهمین دوره کتابخانه رضوی از خرداد ماه سال جاری اشاره کرد و افزود: این جشنواره در حال برگزاری است و ۳۰ آذر اختتامیه آن در منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود که در سه رده سنی کودک، نوجوان و بزرگسال با ۲ موضوع ترویج سیره امام رضا (ع) و بخش ویژه امام زمان (عج) است.

وی در خصوص ساعات کاری کتاب خانه‌های خوزستان عنوان کرد: ۷۰ درصد کتاب خانه‌ها در ۲ شیفت ۷ تا ۱۴.۳۰ و ۱۹ تا ۲۱ در حال خدمات رسانی هستند و برای کارکنان و مدیران تاکنون ۵۶ دوره توانمند سازی تخصصی برگزار شده است.

برگزاری ۵۷۲ برنامه در خوزستان به مناسبت هفته کتاب

سرپرست نهاد کتاب خانه‌های خوزستان به برگزاری برنامه‌های هفته کتاب در این استان اشاره کرد و افزود: در ۱۹ آبان نشست نقد و بررسی کتاب «شازده حمام» با حضور پاپلی یزدی و جمعی از صاحب نظران، حضور در نماز جمعه و سخنرانی پیش از خطبه و استقرار در میز خدمت، نمایشگاه کتاب با چهار هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب از برنامه‌هایی بود که قبل از آغاز هفته کتاب برگزار شد.

وی با بیان اینکه ۵۷۲ برنامه به مناسبت هفته کتاب در خوزستان برگزار می‌شود، افزود: از جمله برنامه‌های پیش رو تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا، راه اندازی کتابخانه سیار کاروان دانایی در روستاها، همایش تقدیر از نویسندگان حوزه دفاع مقدس و افتتاح این بخش با همکاری بنیاد حفظ نشر و ارزش‌های دفاع مقدس، مراسم هفته کتاب و کتابخوانی در شرکت گروه ملی فولاد ایران، رونمایی از دو کتاب آیت الله سید علی شفیعی، تبادل تفاهم نامه با سازمان بسیج کارمندی و هیأت ورزش‌های همگانی، نقد و بررسی کتاب «بلاهایی که جنگ بر سر زنان می آورد»، رونمایی از طرح اهدای کتاب «اهدای دانایی» و مراسم تکریم از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی را شامل می‌شود که تا یک آذر ادامه دارد.

حسین زاده در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص خیران کتاب گفت: خیر کتاب باید تعریف شود حتی اهدای یک جلد کتاب ولو کمک درسی از سوی مردم خیر کتاب محسوب می‌شود که باید از آن تکریم شود تا فرهنگ سازی برای ترغیب این کار شود.

وی، همیاری تمام دستگاه‌های فرهنگی را مهم دانست و بیان کرد: اگر دستگاه‌های فرهنگی با یکدیگر همیاری داشته باشند، موفق تر خواهیم بود و اگر ارشاد، حوزه هنری، کانون پرورش فکری، حوزه‌های علمیه و معاونت فرهنگی شهرداری کنار ما بیایند می‌توان اتفاقات خوبی را رقم زد.

حسین زاده به پرداخت نیم درصد حق کتاب خانه‌ها توسط شهرداری مطابق قانون اشاره کرد و گفت: در این چند سال شهرداری به این قانون توجه نمی‌کند و به بهانه‌های مختلف این مبلغ را پرداخت نمی‌کند در کلانشهرها شهرداری متولی کتاب خانه‌ها ساخت، تجهیز و استخدام نیرو است اما در اهواز به این مورد توجه نمی‌شود.

وی گفت: حتی یک خیر مطرح کرد که عوارض خود را کتابخانه می سازم اما شهرداری نپذیرفت.

خبرگزاری مهر

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا