سیاسی

زنگنه: روند تدوین جداول بودجه سال ۱۴۰۰ در مجالس گذشته هم بوده است


عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: معمولاً در مجالس گذشته آنقدر تبصره ها را ادامه می‌دادند تا شب آخر سال که دیگر فرصتی برای بررسی جداول نبوده است و جداول را هم خود کمیسیون تلفیق یا معمولاً رئیس این کمیسیون اصلاح می‌کردند.


محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس درباره تغییرات در جداول بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: اصولا یک ایرادات ساختاری در تصویب بودجه داریم که یکی از این ایرادات همین شیوه  تصویب بودجه در مجلس است.

وی ادامه داد: این شیوه مختص این مجلس نیست و در مجالس قبل هم این ایراد وجود داشت و آن هم این است که بعد از اینکه ماده واحده تبصره ها تصویب می‌شود به جهت اینکه بسیاری از تبصره هایی که درآمدی بوده است و یا تبصره های هزینه ای ممکن است در طول بررسی در مجلس تغییراتی کند لذا در نهایت یک سری منابع و مصارف اضافه و کم می شود.

زنگنه اضافه کرد: بنابراین بعد از اینکه ماده واحده و تبصره‌های تمام می‌شود باید جداول هم همزمان یا با یک فاصله اندکی بر اساس آن منابع اصلاح شود و در نهایت به تصویب مجلس برسد و به شورای نگهبان ارسال شود.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: معمولاً در مجالس گذشته آنقدر تبصره ها را ادامه می‌دادند تا شب آخر سال که دیگر فرصتی برای بررسی جداول نبوده است و جداول را هم خود کمیسیون تلفیق یا معمولاً رئیس این کمیسیون اصلاح می‌کردند و بنا به تقاضای دستگاه‌ها یا نماینده‌ها جداول ممکن بود تغییرات کند.

وی بیان کرد: امسال هم همان رویه تکرار شد؛ جداول پس از تصویب بودجه در نهایت توسط کمیسیون تلفیق شد. یک سری منابع داریم که در طول تبصره ها اضافه شدند، مانند منابع حاصل از تغییر حقوق گمرکی، منابع حاصل از افزایش مالیات ها، منابع حاصل از شفاف سازی سهم دولت در اپراتورها، منابع حاصل از کاهش هزینه‌های جاری برخی از دستگاه‌های دولتی و منابع حاصل از واقعی سازی قیمت انرژی کارخانجات و صنایع بزرگ مثل فولاد و سیمان و همچنین منابع حاصل از محاسبه قیمت ارز حاصل از فروش نفت منابعی است که به بودجه اضافه شد و به تبع منابع را باید در ردیف‌های هزینه‌ای هم قرار داد.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی افزود: ایرادی که نمایندگان دارند این است که در مجلس یازدهم علی رغم انتظاراتی که از آن می‌رفت و شعاری که تحت عنوان اصلاح ساختار مطرح می‌کرد چرا مجلس یازدهم همان رویه غلط مجالس قبل را ادامه داد و نسبت به جداولی که بخش عمده‌ای از بودجه هستند اهتمام لازم را نداشت و در نهایت آن جداول را به صحن ارائه نکرد تا صحن به بررسی جداول مستقیماً اقدام کند و تایید خودش را اعلام دارد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: باید گفت، آن چیزی که در محافل خبری، سیاسی و روزنامه ها مطرح می شود واقعا اینطور نبوده بلکه یک اعتراضی به عملکرد کمیسیون تلفیق بوده است که در راستای همان اقدامات مجالس قبل بوده است.

زنگنه بیان داشت: معتقدم که این نامه نمایندگان که رسانه‌ای هم شد در حالی که نامه داخلی بوده است و قرار نبوده است منتشر شود اما علی رغم این که رسانه‌ای شد یک برگ زرینی در کارنامه مجلس یازدهم است.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی گفت: باید مردم بدانند اتفاقی که در مجلس یازدهم افتاد که جداول، ارقام و اعداد در روز های پایانی و بدون آمدن به صحن اصلاح می شد یک رویه است که در مجالس قبل هم بوده و متاسفانه در  مجالس قبل به جای کمیسیون تلفیق یک نفر تصمیم گیر بوده است یعنی خود رئیس کمیسیون تلفیق می‌نشست و در آن یکی، دو روز آخر سال جداول را تنظیم میکرده و به شورای نگهبان می‌فرستاده است.

وی بیان داشت: اما متاسفانه در مجالس قبل نمایندگان هیچ اعتراضی نداشتند که خود همین موضوع جای سوال است که چرا نمایندگان در مقابل این رویه غلط هیچ اعتراض نمی کردند، که شاید نشات گرفته از  تعارض منافع بوده که نمایندگان در مجالس گذشته داشتند و اینکه می بینید تعداد زیادی از نمایندگان مجلس فعلی که خود آنها نیز ممکن است جزو ذینفعان جداول بودجه باشند نسبت به این موضوع اعتراض می‌کنند؛  حاکی از حریت نمایندگان و پایبندی آنها به سوگندی  است که خوردند و به نظرم از نکات مثبت مجلس است.

زنگنه تصریح کرد: این اتفاق هم حاصل فضای باز است که در هیات رئیسه مجلس شاهد آن هستیم. شاید در دوره‌های قبل هم نمایندگان معترض بودند اما به هر دلیلی امکان این اعتراض را نداشتند و یا شرایط به گونه‌ای در مدیریت مجلس بوده است که آنها نمی توانستند این اعتراض را کنند و در برابر این حقی که از صحن گرفته می‌شود معترض باشد.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اما امسال این اعتراض در تذکرات نمایندگان در صحن عنوان شد و خود رئیس مجلس شورای اسلامی هم با روحیه باز اعتراضات را پذیرفتند و قرار شد که جلسه‌ای با حضور هیات رئیسه کمیسیون تلفیق و نمایندگانی که نامه را امضا کردند این مسئله بررسی شود و امروز هم که مسئله رسانه‌ای شده است و همه مردم در جریان این موضوع قرار گرفتند من احساس می‌کنم برخلاف اینکه عده‌ای فکر می‌کنند این نکته را به عنوان یک نقطه منفی در کارنامه مجلس شورای اسلامی قرار دهند به نظر من این نکته یک برگ زرین و مثبت است که در کارنامه نمایندگان مجلس قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: بسیاری از نمایندگانی که نامه را امضا کردند خودشان عضو کمیسیون تلفیق هستند و این به نظر من نشان از آزاد بودن رای و نظر نمایندگان در مجلس است و هم این که برخلاف آنچه که تبلیغ می شود که مجلس به صورت بسته مدیریت می‌شود اتفاقاً این فضا کاملا باز است و نمایندگان می توانند اعتراض خود را به راحتی به هیئت رئیسه مجلس اعلام کنند.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فکر می‌کنم از این جهت هم قدم مثبتی برداشته شد که این مطالبه در مرحله اول از خود مجلس شروع شد و همینطور یک پیامی به دولت است به عنوان تنظیم کننده و مجری بودجه که اصلاح ساختار یک مطالبه جدی از سوی مجلس است و امیدوارم که تغییر ساختار را هم مجلس و هم دولت در دستور کار قرار دهند.

انتهای پیام/


خبرگزاری فارس

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا