شهرستان ها

علائم کرونای هندی گول زننده است/هشدار در خصوص سرایت پذیری بالا

کرمان – معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه مردم باید هر گونه علائم را جدی بگیرند، گفت: علائم ویروس دلتا می‌تواند بسیار گول زننده باشد و مانند تقلید یک سرماخوردگی ساده است.

حسین صافی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه افراد با دریافت واکسن کرونا ناقل بیماری نمی‌شوند، گفت: همه واکسن‌ها تا حد زیادی از ابتلای افراد به موارد شدید بیماری جلوگیری می‌کنند و مرگ و میر را کاهش می‌دهند اما واکسن‌ها نمی‌توانند به صورت ۱۰۰ درصد از ابتلاء به کرونا جلوگیری کنند.

صافی زاده بیان کرد: ممکن است درصدی از افرادی که واکسن دریافت کرده‌اند به کرونا مبتلا شوند اما انتظار داریم این افراد بیماری را در حد خفیف یا متوسط بگیرند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان یادآور شد: از آنجایی که افراد واکسینه، ایمنی خوبی پیدا می‌کنند در صورت ابتلاء به کرونا اشکال خفیف بیماری را می‌گیرند اما با بیمار شدن می‌توانند ناقل شوند.

کسانی که کرونایی گرفته‌اند نیاز به دریافت واکسن دارند

وی گفت: افرادی که یک بار کرونا گرفته‌اند ممکن است مجدداً دچار این بیماری شوند؛ مواردی داشته‌ایم که حتی سه مرتبه به کرونا مبتلا شده‌اند؛ بنابراین تاکید می‌شود همه افراد از ماسک استفاده کرده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

افرادی که به کرونا مبتلا شده‌اند هم قطعاً به واکسن نیاز دارند و هیچ شکی در این خصوص وجود ندارد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: افرادی که به کرونا مبتلا شده‌اند هم قطعاً به واکسن نیاز دارند و هیچ شکی در این خصوص وجود ندارد. افرادی که بعد از کرونا واکسن دریافت کنند، پاسخ ایمنی بدنشان بیشتر از افرادی است که این بیماری را نگرفته‌اند.

وی گفت: توصیه می‌شود تمامی افرادی که در گذشته کرونا گرفته‌اند واکسن را هم دریافت کنند. انتظار داریم یک ماه بعد از بهبود علائم، افراد واکسن را دریافت کنند که البته زمان دریافت واکسن بستگی به شرایط سنی و گروه‌هایی که معرفی می‌شود هم دارد.

علائم ویروس دلتا بسیار گول زننده است

صافی زاده در خصوص کرونای هندی گفت: خصوصیات مشترکی بین ویروس‌ها وجود دارد؛ معمولاً هر بیماری ویروسی دارای یک دوره کمون است. علائم ویروس دلتا می‌تواند بسیار گول زننده باشد و مانند تقلید یک سرماخوردگی ساده است و علائمی نظیر آبریزش بینی، تب، بدن درد مختصر را بروز می‌دهد.

وی ادامه داد: این ویروس علائم بالینی نظیر تب، سرفه و… ایجاد می‌کند و از طرف دیگر با تحریک سیستم‌های داخلی بدن اثرات نامطلوبی روی ریه می‌گذارد که می‌تواند حالت التهابی آن مطرح شود. اگر افراد به موقع به مراکز درمانی مراجعه نکنند یا با تأخیر مراجعه کنند ممکن است درصدی از ریه آنها گرفتار شده باشد و آسیب‌هایی به این عضو بدن وارد شده باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرذ: علائم گوارشی هم در خصوص ویروس کرونای هندی مطرح است و با توجه به شرایط کنونی جامعه باید اینگونه فکر کنیم که هر گونه علائم گوارشی یا حالت‌های سرماخوردگی می‌تواند ناشی از کرونا باشد. حتماً مردم علائم را جدی بگیرند و پی گیری کنند.

سرایت پذیری بالای کرونای هندی منجر به افزایش مرگ و میر می‌شود

صافی زاده در خصوص اینکه آیا مرگ و میر ویروس کرونای هندی بیشتر است؟ گفت: سرایت پذیری کرونای هندی بالاست و در نتیجه افراد بیشتری مبتلا خواهند شد و عده‌ای از آنها در بیمارستان بستری می‌شوند که منجر به افزایش افزایش مرگ و میر می‌شود.

سرایت پذیری کرونای هندی بالاست و در نتیجه افراد بیشتری مبتلا خواهند شد و عده‌ای از آنها در بیمارستان بستری می‌شوند که منجر به افزایش افزایش مرگ و میر می‌شود وی هشدار داد: اگر وضعیت به نحوی باشد که سیستم‌های بهداشت و درمان قادر به پاسخگویی نباشند این افراد ممکن است خدمات مناسب را دریافت نکنند و دچار عارضه شوند و بیماری به شدت در آنها پیشرفت کند که این مساله می‌تواند مرگ و میر را افزایش دهد.

صافی زاده بیان کرد: برخی منابع علمی هم گفته‌اند که بیماری زایی ویروس دلتا بیشتر است به این معنا که وضعیت شدیدتری از بیماری را ایجاد می‌کند اما هنوز جای بحث در این زمینه وجود دارد.

وی در خصوص امکان انتقال کرونا از طریق مصرف انبه‌های وارداتی گفت: اگر فرد مبتلا در تماس با میوه‌ها قرار گیرد ممکن است این اتفاق رخ دهد اما انتقال از طریق سطوح بسیار اندک است و ممکن است راه شایع و معمولی نباشد. در عین حال تمامی میوه‌ها باید شسته شود که با رعایت این نکته دیگر تهدیدی از این حیث وجود نخواهد داشت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص راه‌های پیشگیری گفت: راه شایع انتقال ویروس کرونای از طریق تنفس و هوا است در نتیجه بر رعایت همان توصیه‌های قبلی مجدد تاکید می‌کنیم. از همه مردم خواهش می‌کنم فاصله گذاری اجتماعی، عدم حضور در اجتماعات و پرهیز از برگزاری مراسمات را مدنظر قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه انتقال ویروس فرآیند پیچیده‌ای نیست، متذکر شد: انتقال ویروس با برداشتن ماسک برای یک مدت کوتاه می‌تواند به راحتی صورت گیرد.

صافی زاده بیان کرد: در مجالس زمان زیادی افراد در کنار یکدیگر هستند، حتی اگر افراد در فضای آزاد حضور داشته باشند به دلیل فاصله کم افراد و مدت زمان طولانی شرایط انتقال می‌تواند فراهم شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افراد در تمامی شرایط سعی کنند از ماسک استفاده کنند؛ البته ماسک باید به نحو صحیح استفاده شود و آن را زیر چانه قرار ندهند و دقت کنند ماسک پوشش خوبی را روی دهان و بینی ایجاد کند.

وی اظهار کرد: ماسک باید در زمان‌های مناسب تعویض شود و نباید یک ماسک چند روز استفاده شود.

خبرگزاری مهر

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا