جامعه

راه‌حل پایدار تأمین پزشک مناطق محروم/ حذف پزشکان کاسبکار با افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی


دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: درواقع آنچه کیفیت ارائه خدمات پزشکی را کاهش می‌دهد انحصار است؛ نه افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی.

مرتضی آقایاری دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری گفت: وزیر بهداشت در سخنانی قابل‌تقدیر در دیدار با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از بومی گزینی و افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی حمایت کرد.

وی افزود: دکتر عین‌اللهی به‌درستی افزایش کیفیت پزشکی را در گرو افزایش کمیت پزشکان دانستند. درواقع آنچه کیفیت ارائه خدمات را کاهش می‌دهد انحصار است و نه افزایش ظرفیت.

این فعال دانشجویی ادامه داد: متأسفانه کمبود پزشک در بسیار از نقاط باعث شده تا پزشکان به انتخاب اجباری مردم تبدیل شوند و درنتیجه این اتفاق، تفاوتی میان پزشک بی‌کیفیت و با کیفیت مشاهده نمی‌شود و انگیزه پزشکانی که با هدف خدمت به مردم وارد این حوزه شده‌اند از بین می‌رود. با افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی زمینه حذف پزشکان کاسب‌کاری که هیچ تعهدی نسبت به لباس شریف پزشکی و سلامت مردم ندارند فراهم می‌شود.

این دانشجوی پزشکی ضمن تأکید بر سخنان دکتر عین‌اللهی مبنی بر بومی‌گزینی به‌عنوان یک ‌راه‌حل پایدار تأمین پزشک مناطق محروم گفت: واقعیت این است که پزشکانی که در شهرهای بزرگ مشغول به کار هستند قابل‌انتقال به مناطق محروم نیستند و هر طرحی به‌جز افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان تعهدی با شکست مواجه خواهد شد و هزینه‌های سنگینی را به نظام سلامت تحمیل خواهد کرد. قبلاً در طرح تحول سلامت برای جذب پزشک به مناطق محروم حقوق پزشکان تا پنج برابر افزایش یافت اما درنهایت طبق گفته دکتر قاضی‌زاده هاشمی تنها ۱۵۰۰ نفر داوطلب خدمت در این مناطق شدند.

وی درنهایت ضمن ابراز امیدواری از سخنان وزیر بهداشت در خصوص افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی گفت: تشکل‌های دانشجویی به‌عنوان یک‌نهاد دور از منافع صنفی و گروهی تمام تلاش خود را برای حمایت از هرگونه سخنان انحصارشکنانه به‌کار خواهند گرفت و امیدوارند این سخنان به عمل ختم شود و وزیر جدید بهداشت تسلیم فشار انحصارطلبان نشود.

انتهای پیام/


خبرگزاری فارس

آگهی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا