بین الملل

واکنش «الازهر» مصر به جنایت شب گذشته صهیونیست‌ها در رفح

«الازهر» مصر با صدور بیانیه‌ای نسبت به جنایت شب گذشته رژیم صهیونیستی در رفح واقع در جنوب نوار غزه واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، جنایت شب گذشته ارتش رژیم صهیونیستی در رفح واقع در جنوب نوار غزه، واکنش «الازهر» مصر را در پی داشت.

الازهر با صدور بیانیه‌ای در این خصوص اعلام کرد: به شدت حمله تروریستی صهیونیست‌ها به اردوگاه آوارگان در شهر رفح را که آوارگان بی‌گناه را در چادرهایشان هدف قرار داد محکوم می‌کنیم.

در ادامه این بیانیه آمده است: ما از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که برای اجرای تصمیمات دادگاه بین‌المللی کیفری و در راس آن توقف تجاوز و گشایش گذرگاه رفح اتخاذ موضع کند.

الازهر مصر در بیانیه خود تاکید کرد: ما مجددا به مقاومت ملت دلیر فلسطین درود می‌فرستیم و از آن قدردانی می‌کنیم؛ ملتی که شجاعت خود در دفاع از سرزمینشان و ثبات قدم نسبت به آن را به تمام جهانیان ثابت کرد.

گفتنی است شب گذشته ارتش رژیم صهیونیستی با بمباران چادرهای آوارگان فلسطینی در رفح دستکم ۵۰ فلسطینی را به شهادت رساند.

آگهی
ورزش

واکنش ایمون زائد به کامبک بزرگ پرسپولیس

یکی از نام‌های فراموش نشدنی تاریخ دربی پایتخت، ایمون زائد است.

به گزارش “ورزش سه”، هواداران پرسپولیس و استقلال هیچوقت دربی معروف سه بر دو به سود سرخ‌ها را از یاد نمی‌برند که با هت‌تریک ایمون زائد، پرسپولیس در بازی دو-هیچ باخته پیروز شد.

پرسپولیس شب گذشته در ورزشگاه آزادی بار دیگر کامبک بزرگی را تجربه کرد و البته این بار مقابل استقلال خوزستان بود و سرخ‌ها سه گل عقب افتاده بودند.

این بار پرسپولیس یک ستاره خاص نداشت که همه گل‌ها را بزند و فرشته نجات شود بلکه با تلاشی مثال زدنی از سوی همه تیم، پرسپولیس بازگشتی رویایی را با ۴ گل تجربه کرد.

واکنش ایمون زائد به کامبک بزرگ پرسپولیس

این پیروزی باعث شد نام ایمون زائد در صحبت‌های فوتبالی‌ها دوباره به گوش برسد و بازیکن اسبق پرسپولیس که هنوز هم پروفایل اینستاگرامش با پیراهن این تیم است با انتشار نتیجه بازی در استوری خود، به کامبک بزرگ سرخپوشان واکنش نشان داد.

منبع ورزش سه
آگهی
ورزش

هاشمی: ابهامات اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک باید برطرف شود

دبیرکل فدراسیون کمیته ملی المپیک گفت: قطعاً ابهاماتی در اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک وجود دارد که امیدوارم برای انتخابات بعدی این مسایل حل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مناف هاشمی در پایان مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک اظهار داشت: از اینکه انتخابات با نظم برگزار شد تشکر می‌کنم باید هم انتخابات این شکلی برگزار شود. همه جلساتی که با فدراسیون جهانی داشتیم را گزارش دادیم و از توصیه‌های آنها استفاده کردیم. از نمایندگان fig هم که با سعه‌صدر ما را همراهی کردند تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: قطعاً ابهاماتی در اساسنامه این فدراسیون وجود دارد که امیدوارم برای انتخابات بعدی این مسائل حل شود. آرزوی موفقیت برای این رشته دارم. برای الفتی آرزوی موفقیت دارم و در کنارش هستیم. امیدوارم اتفاقات کسب مدال در المپیک ۲۰۲۴ هم اتفاق بیفتد.

آگهی
بین الملل

اهداف تل‌آویو از تعطیلی دفتر شبکه «الجزیره»

مهر بررسی کرد؛

رژیم صهیونیستی اخیرا دفتر الجزیره در اراضی اشغالی را تعطیل کرد تا ضمن سرپوش گذاشتن بر جنایات خود، بتواند در جریان جنگ روایت‌ها دست برتر را داشته باشد؛ هدفی که البته تاکنون محقق نشده است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: کابینه جنگ رژیم صهیونیستی که این روزها با فشار گسترده افکار عمومی بین‌المللی برای پایان‌بخشی به جنگ غزه روبه‌رو است، این بار برای پاک کردن صورت مساله، فعالیت سرویس رسانه‌ای «الجزیره» در سرزمین‌های اشغالی را ممنوع کرد. تصمیم کابینه جنگ برای بستن دفاتر محلی الجزیره در سرزمین‌های اشغالی روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت اجرایی شد و به این ترتیب به نوشته «پولیتیکو» این رسانه امکان پخش از سرزمین‌های اشغالی را از دست داد.

رسانه‌هایی که افکار عمومی جهان را آگاه کردند

امروز، اعتراضات گسترده دانشجویان از آمریکا تا اروپا و آسیا به اقدامات متوحشانه صهیونیست‌ها، از فعالیت رسانه‌هایی ناشی شده که بر خلاف جریان اصلی رسانه‌ای در جهان (که حامی مطلق صهیونیست‌ها هستند)، تلاش می‌کنند واقعیت‌های جاری در این سرزمین و مظلومیت مردم غزه را انعکاس دهند.

اهداف تل‌آویو از تعطیلی دفتر شبکه «الجزیره»

الجزیره از معدود رسانه‌های ‌بین‌المللی بود که در طول ۷ ماه جنگ در غزه باقی ماند و با پوشش ۲۴ ساعته تحولات آن، چشم جهانیان را به جنایات صهیونیست‌ها گشود. این رسانه با تهیه گزارش‌های موثق و انتشار تصاویری از بیمارستان‌های بمباران شده، غیرنظامیان به خاک و خون کشیده شده، کاروان کمک‌های بشردوستانه هدف قرار گرفته و … افکار عمومی جهان را نسبت به جنایات صهیونیست‌ها در غزه آگاه کرد.

رژیم صهیونیستی به خبرنگاران خارجی اجازه دسترسی به غزه را تنها از طریق سفرهای مطبوعاتی کاملاً کنترل شده‌ای می‌دهد که خودش هماهنگ می کند. در این میان، الجزیره بزرگترین حضور مستقر در غزه را در میان سایر رسانه‌های بین‌المللی داشت. تصاویری از رنج‌های انسانی در غزه که الجزیره پخش می‌کند، با از بین بردن حمایت بین‌المللی از جنگ، کارزار رژیم صهیونیستی علیه حماس را تضعیف کرده است.

اهداف تل‌آویو از تعطیلی دفتر شبکه «الجزیره»

الجزیره همچنین منتقد جدی هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران توسط رژیم اشغالگر بوده است. از آغاز جنگ غزه، بیش از ۱۴۰ روزنامه نگار فلسطینی شهید شده‌اند. الجزیره مقامات تل‌آویو را به هدف قرار دادن عمدی خبرنگاران خود از جمله «سامر ابودقا» و «حمزه وائل الدحدوح» متهم می‌کند که هر دو در جریان درگیری در غزه شهید شدند. در سال ۲۰۲۲ هم صهیونیست‌ها «شیرین ابوعاقله» از مشهورترین خبرنگاران آمریکایی- فلسطینی الجزیره را به ضرب گلوله کشتند. صهیونیست‌ها از پذیرش مسئولیت در این زمینه سرباز زده و از همکاری با تحقیقات FBI و دادگاه کیفری بین‌المللی در این باره خودداری کردند.

سرکوب رسانه و آزادی بیان در سرزمین های اشغالی

اقدام تل‌آویو در بستن دفاتر این شبکه در سرزمین‌های اشغالی مورد انتقاد شدید نهادهای بین‌المللی قرار گرفته است. شبکه الجزیره دوحه این اقدام را «جنایتکارانه» و مصداق بارز «سرکوب آزادی رسانه‌ها» و « ناقض حقوق بشر در دسترسی به اطلاعات» خواند. بر اساس بیانیه حماس، این تصمیم در راستای به کرسی‌نشاندن جنگ اعلامی علیه خبرنگارانی است که در معرض تروریسم برنامه‌ریزی‌شده صهیونیستها با هدف پنهان‌ کردن حقیقت قرار دارند.

سندیکای روزنامه نگاران فلسطینی این اقدام را نشانه‌ای از قصد اشغالگران برای ادامه کشتار مردم فلسطین بدون شاهد و مدرک دانست و از سازمان ملل خواست تا برای حمایت از نهادهای رسانه‌ای در فلسطین مداخله کند. به نوشته گاردین، همزمانی این اقدام با ادامه مذاکرات آتش‌بس غیرمستقیم بین رژیم اشغالگر و حماس، نگرانی‌های جدیدی را در مورد نگرش کابینه تندروی نتانیاهو نسبت به آزادی بیان ایجاد کرده است.

دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتقاد از این اقدام، وجود یک رسانه آزاد و مستقل برای تضمین شفافیت و پاسخگویی در غزه را ضروری دانست. دیده‌بان حقوق بشر نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن اقدام اخیر تل‌آویو، اتخاذ این تصمیم را به معنای اعمال محدودیت‌های شدیدتر بر شریان گزارش‌های ارسالی از نوار غزه دانست. «انجمن مطبوعات خارجی» به عنوان یک سازمان غیردولتی که نماینده روزنامه‌نگارانی است که برای سازمان‌های خبری بین‌المللی در سرزمین‌های اشغالی کار می‌کنند، تل‌آویو را به پیوستن به «کلوپ مشکوک دولت‌های مستبد» متهم کرد و به صراحت روز بستن دفتر الجزیره در اراضی اشغالی را «روزی سیاه برای رسانه ها و دموکراسی» دانست. کمیته خبرنگاران پروژه مستقر در نیویورک هم این اقدام را «سابقه بسیار نگران کننده‌ای برای محدود کردن رسانه‌های بین المللی فعال در اسرائیل» دانست.

مذاکرات آتش بس در خطر است

از دید ناظران، این رویداد ممکن است در سایه تشدید تنش دیرینه رژیم صهیونیستی با این رسانه قطری، مذاکرات آتش‌بس را تحت تاثیر قرار دهد، چرا که قطر طی ۷ ماه گذشته، درحال ایفای نقش کلیدی در میانجی‌گری برای آتش‌بس در غزه بوده است. روزنامه تایمز این تصمیم را تهدیدی برای تشدید تنش با قطر در شرایطی دانست که دوحه نقشی کلیدی در تلاش‌های میانجی‌گری برای توقف جنگ در غزه ایفا می‌کند. قطر در این مدت زیر فشار سنگین غربی و صهیونیستی برای بستن دفتر حماس در دوحه بوده است. مقامات قطر گفته‌اند میزبانی از دفتر حماس سال‌ها پیش با هماهنگی آمریکا کلید خورده و تا زمانی که حضور رهبران این جنبش در کشور، به روند مذاکرات کمک کند، دوحه میزبان آنها خواهد بود.

از زمانی که قطر اعلام کرد به منظور صرف نظر کردن رهبران حماس از شروط‌شان برای توافق آتش‌بس، به آنها فشار نخواهد آورد، روابط دوحه و تل‌آویو تیره‌تر شده است. به نوشته گاردین، این کشور که چندین رهبر سیاسی حماس در آن مستقر هستند، یک میانجی کلیدی در مذاکرات بود، اما در هفته‌های اخیر به حاشیه رانده شده است.

در پایان باید گفت که جنگ روایت‌ها که در سایه حمایت جریان اصلی رسانه‌های جهان و رسانه‌های صهیونیستی در روزهای ابتدایی آغاز یورش به غزه به نفع تل‌آویو بود، در بیش از ۵ ماه گذشته و به لطف جریان آزاد اطلاعات و فعالیت رسانه‌های حامی فلسطین، به ضرر رژیم صهیونیستی پیش رفته و اقداماتی چون اعمال محدودیت بیشتر برای کنترل اخبار از سوی رهبران صهیونیستی دیگر اثربخش نخواهد بود.

آگهی
بین الملل

«گوترش»درباره تجاوز نظامی اسرائیل به رفح به ابرازنگرانی بسنده کرد

دبیرکل سازمان ملل امروز در واکنش به تجاوز اشغالگران قدس به مردم مظلوم رفح اعلام کرد: عملیات نظامی اسرائیل در رفح باعث نگرانی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل امروز سه شنبه در واکنش به تجاوز اشغالگران قدس به مردم مظلوم رفح در سخنانی اعلام کرد: شکست تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به صلح در نوار غزه، آزادی اسیران و توقف تهاجم به رفح یک تراژدی خواهد بود.

دبیرکل سازمان ملل در این خصوص ادامه داد: ادامه عملیات نظامی (رژیم) اسرائیل در رفح باعث نگرانی است؛ تهاجم گسترده منجر به یک فاجعه انسانی خواهد شد.

آنتونیو گوترش در ادامه افزود: بسته شدن گذرگاه‌های رفح و کرم شالوم تأثیر مخربی بر وضعیت وخیم انسانی در نوار غزه دارد و این گذرگاه‌ها باید فوراً بازگشایی شود.

وی اضافه کرد: اسرائیل تشدید تنش‌ها را متوقف کند و در تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه مشارکت سازنده داشته باشد. من از فعالیت مجدد نظامی در رفح توسط نیروهای اسرائیل ناراحت و مضطرب هستم.

آگهی
دکمه بازگشت به بالا